Even voorstellen

Hi, ik ben Marc!

Marc Bons RLP

“Marc is analytisch en doortastend en af en toe een tikkeltje direct”

Zo maar een mening van 1 van mijn relaties, maar geeft duidelijk aan hoe ik in elkaar zit. Koppel dat aan Twentse nuchterheid, Engelse vechtlust en Duitse grondigheid en je hebt een juist beeld. Heb door de jaren heen een relevant en omvangrijk kennisnetwerk opgebouwd, waardoor alle denkbare thema’s bespreekbaar zijn. Door samen te werken bereik je de gestelde doelen en boek je resultaat. Beloofd!

Van jongs af aan buitengewoon veel belangstelling gehad voor economie (macro), economische principes én ondernemerschap. Opgegroeid in een hecht gezin (Nederland-Duitse vader en Engelse moeder), middelbare school doorlopen in Zuidwest-Ierland, vervolgens voor studie(s) geremigreerd naar het prachtige Twente waar ik nog steeds woonachtig ben. Na mijn opleidingen heb ik eerst de nodige werkervaring opgedaan in loondienst, echter voor mijn 30e gestart als ondernemer. Gelet op mijn interesses is het niet vreemd dat dit een financieel-fiscaal planningsbureau is geworden. In een wereld vol ‘cowboys’ een duurzaam businessmodel weten te ontwikkelen die qua methodiek tegen de stroom inging. In het kort, de combinatie van kwaliteit (kennis/kunde en hoge servicegraad), automatisering en een transparant financieel model gestoeld op urenregistratie heeft geleid tot een solide en gezonde onderneming. Van nul relaties naar honderden in enkele jaren was een intensieve maar ook prachtige reis.

Maar als ondernemer wilde ik meer en startte een aantal jaren later met een strategische partner een vastgoed ontwikkelbedrijf. Dat resulteerde in de bouw van nieuwe kantoren en het sluiten van langjarige huurovereenkomsten met o.a. beursgenoteerde ondernemingen. Een prachtige wereld om je in te begeven, met heel veel valkuilen. Van onderhandelen naar dealmaking, van toezegging naar contractvorming en dat alles in eigen beheer. Echter de honger was nog niet gestild of liever de ondernemersdrift. Na de verkoop van mijn eerste onderneming met een tweetal nieuwe formules mijn ondernemerschap verder inhoud gegeven. Ondanks dat er vervolgens wel successen zijn behaald, heb ook ik de fout gemaakt die veel ondernemers maken. Te veel willen, ongeduldig worden en vervolgens de focus verliezen (privé en zakelijk). Een goede les, een zinvolle ervaring en uiteindelijk onmisbare bagage. Herkenbaar?

Kennis maken met Marc

Wil je mijn hele verhaal een keer horen? Of willen weten wat mijn toegevoegde waarde voor jou of je bedrijf zou kunnen zijn? Of de reden willen weten waarom ik toezichthouder/commissaris ben geworden? Neem dan gerust contact met me op, je hebt niets te verliezen.

Introductie afspraak

Geïnteresseerd? Bel mij gerust voor een introductie afspraak. Tarief 2023: € 189 per uur excl. BTW.

De volgende stap
Klaar om jouw bedrijf te laten groeien met Marc?